Archief per maand:
Archief per jaar:

Gevangene neergestoken

Dit is een exclusief artikel. Media die het overnemen betalen voor publicatie 60 euro.

 
door Arno Ruitenbeek
heerhugowaard – Een gevangene in Heerhugowaard heeft een medegedetineerde neergestoken. Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis. Het openbaar ministerie doet onderzoek.
Woordvoerder Job van de Sande van het ministerie van justitie heeft tenslotte bevestigd dat op donderdag 30 september twee ‘bewoners’ van gevangenis Zuyder Bos in Heerhugowaard (leeftijden 27 en 29 jaar) een stevige woordenwisseling hebben gehad. De een stak de ander daarbij met een mes in de rug. De gewonde gevangene werd eerst behandeld in een ziekenhuis in de buurt, waarna hij is overgebracht naar het gevangenishospitaal in Scheveningen. ,,Daar krijgt hij fysiotherapie”, aldus Van de Sande, ,,en als hij daartoe is staat wordt geacht, keert terug naar een gevangenis.”
De ruzie zou begonnen zijn, doordat een van beiden voordrong bij de wasmachines in Zuyder Bos. Een bewaarder die het mes uit de rug van de man wilde trekken, werd daar op het laatst vanaf gehouden door een lid van de medische dienst. Van de Sande wil daar niet op ingaan, zomin als hij meer wil zeggen over de betrokkenen. ,,Ik laat het erbij dat de kwestie snel onder controle was.” De gevangenisdirectie heeft de zaak, zoals het hoort, gemeld bij het OM in Alkmaar. Dat kijkt of de ruziemaker(s) moeten