Archief per maand:
Archief per jaar:

Gratis concert in St. Laurentiuskerk

St.Laurentiuskerk.

St.Laurentiuskerk.

Singer-songwriter Yori Swart geeft vanavond  om 19 uur een bijzonder concert in de St. Laurentiuskerk. Tijdens dit gratis monumentenconcert zal Yori de bezoekers betoveren met Poldersongs die zijn geïnspireerd op het Noorderpolderhuis, uniek vanwege de gouden wanden en rococosferen.

Na de fusie van de gemeente Alkmaar met Schermer en Graft-De Rijp is de nieuwe gemeente een aantal prachtige omliggende dorpen met vele historische plekken rijker. Een goede reden om deze bijzondere monumenten te bezoeken tijdens de open monumentendag in september.

Singer-songwriter Yori Swart krijgt alvast een voorproefje. Gisteren en vandaag is het Noorderpolderhuis voor 24 uur haar domein. Ze woont en slaapt er en laat zich muzikaal inspireren. Het resultaat van het verblijf zijn de Poldersongs, die ze tijdens haar concert vanavond in de St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord laat horen. De kerk werd ontworpen door architect Cuypers, die ook tekende voor het Rijksmuseum en Centraal Station Amsterdam.

Yori heeft een markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt met een aparte finger-picking stijl. Sinds 3FM haar in 2012 uitriep tot serious talent, trad ze op in verscheidene tv-shows. Ook het buitenland is enthousiast over dit jonge talent.