Archief per maand:
Archief per jaar:

Gratis parkeren in Schelphoekgarage

Parkeren in de Schelphoekgarage is morgen, zaterdag en zondag gratis. Betalen met muntjes kunnen parkeerders in de Alkmaarse straten vanaf volgende week vergeten.

Het centrum verwacht tussen 25 en 27 september grote drukte in verband met de winkeldag- en nacht op zaterdag en het Blues Express Weekend. Ook om de, meestal verlaten Schelphoekgarage aan de Korte Vondelstraat vol te krijgen, kan op die dagen iedereen er gratis zijn auto wegzetten. Het parkeerkaartje moet bij vertrek weer worden ingevoerd bij de slagboom en klaar.

Pinpas

De ombouw naar digitale parkeerautomaten op straat, waarmee in juni is begonnen, wordt dezer dagen afgemaakt. Vanaf 3 oktober behoort betalen met muntgeld tot het verleden en kan worden betaald met pinpas of creditcard. Pinnen kan gemakkelijk met dip & go (tot maximaal €50,- per transactie), zonder een pincode in te voeren. Bij elke transactie wordt altijd om akkoord gevraagd. Deze nieuwe betaalmethode is mogelijk met alle Nederlandse bankpassen.

Daarnaast blijft belparkeren mogelijk. Met belparkeren wordt per minuut en achteraf betaald, maakt de parkeerder geen gebruik meer van een parkeerautomaat en parkeert hij op kenteken. Hierbij is het nodig dat de gebruiker zich vooraf aanmeldt bij een van de aanbieders van belparkeren. Parkeerders krijgen in de eerste weken hulp en instructie ter plaatse van speciale promotieteams.

Vanaf februari 2016 moet, ongeacht de betaalwijze, het kenteken worden opgegeven. In de parkeergarages kan men altijd nog terecht met zowel muntgeld als pin en creditcard.

Belparkeren, zelfs in Alkmaar.

Belparkeren, zelfs in Alkmaar.