Archief per maand:
Archief per jaar:

Groot onderhoud aan Huiswaarderweg nadert einde

De afrondende werkzaamheden aan de Huiswaarderweg en Huiswaarderbrug hebben aanstaand weekeinde en maandag plaats.. Tijdens deze werkzaamheden is van zaterdag 18 uur tot dinsdag 6 uur de gehele noordbaan afgesloten. Dit is de weg vanaf de Nollenweg tot aan de N9.

De zuidbaan is in dit weekend tussen de N9 en de Neswaard afgesloten. Vanaf de Neswaard richting de Nollenweg kunt u nog wel gebruik maken van de Huiswaarderweg.

Tijdens het eerste weekeinde van de Alkmaarse kermis was er in de stad veel overlast, mede door het werk aan de Huiswaarderweg. De weg en de brug zijn noodzakelijk om de stad toegankelijk en veilig te houden. Tevens worden er veel werkzaamheden gecombineerd uitgevoerd. Hierdoor is de weg en de brug voor de komende jaren weer toekomstbestendig.

Overlast

Volgens de gemeente is ’goed gekeken naar de verkeerssituatie van het afgelopen weekend’. Voor 29, 30 en 31 augustus zijn er ‘extra maatregelen genomen om de overlast te beperken’. Zo zullen op de maandag de kruispunten aan de Huiswaarderweg bij Neswaard/Kanaaldijk en Laan van Straatsburg/Schinkelwaard gedeeltelijk open zijn (van noord naar zuid) zodat verkeer kan oversteken. Ook zullen er extra verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer te begeleiden en worden de omleidingen geoptimaliseerd. Tevens zullen de overige bruggen in Alkmaar minder vaak opengaan om de doorstroom te verbeteren.

Voor gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes die staan aangegeven op gele borden. Vanaf de N9 is de Huiswaarderweg volledig afgesloten, omrijden via de Bergerweg. Verkeer van de Nollenweg richting de Huiswaarderweg slaat rechtsaf naar de Laan van Darmstadt.

177311-huiswaarderwegafsluiting-c6bfa9-original-1440662906

Een schets waarop de afsluiting zichtbaar is met de kruispunten die daarbij open zijn op maandag.