Archief per maand:
Archief per jaar:

Harddrugs in het spel; drie verdachten opgepakt

Arts uit Oudorp dood aangetroffen in blijfhuis Almere

oudorp – Een 48-jarige arts-microbioloog uit Oudorp, werkzaam in het Medisch Centrum Alkmaar, blijkt onlangs onder verdachte omstandigheden dood te zijn aangetroffen in het blijf-van-mijn-lijfhuis in Almere. Er zijn harddrugs in het spel. De politie heeft drie verdachten van betrokkenheid bij het overlijden aangehouden.
Op 14 april om tien minuten na middernacht troffen agenten van het korps Flevoland de medicus levenloos aan op het bed in een van de galerijwoningen van het Almeerse blijfhuis. Uitgebreid forensisch en technisch onderzoek leerde dat de microbioloog zo goed als zeker is overleden aan een overdosis heroïne of cocaïne.
Politiewoordvoerder Leo Dorland bevestigt dit desgevraagd: ,,De overledene stond volgens onze gegevens bekend als gebruiker van drugs. In het dossier wordt zijn naam genoemd in relatie tot de handel in verdovende middelen”, aldus de woordvoerder.
In verband hiermee zijn drie mensen opgepakt die in de buurt van het slachtoffer waren of als laatste contact met hem hadden. Een van hen is de 37-jarige Dominicaanse vrouw die de bewoonster was van het appartement in het blijfhuis. Zij kende de microbioloog al enige tijd en gebruikte vaker met hem drugs. De anderen zijn haar drugsdealer, een 25-jarige inwoner van Almere, en een 32-jarige bevriende plaatsgenoot.Gebeld

Zoals het er nu uitziet, heeft de Dominicaanse na de dood van de arts de dealer gebeld, die met zijn vriend langskwam in het blijfhuis. De handelaar in verdovende middelen heeft volgens de politie geprobeerd sporen van het drama uit te wissen door spullen van de dode te laten verdwijnen. Het is niet uitgesloten dat de Oudorper bewust te veel drugs toegediend heeft gekregen. Wat het motief daarvoor is, is vooralsnog onbekend.

De bewoner van de helft van een woonboerderij in Oudorp (gemeente Alkmaar) was tot aan zijn dood als vrijgevestigd arts-microbioloog werkzaam in het MCA in Alkmaar. Hij had samen met een longarts van dat ziekenhuis een website ‘Zorgeloze zomer?’ over hooikoorts en voorkoming daarvan. Het duo had ook een hooikoortspatiëntenspreekuur.
In de dagen na zijn dood allerlei geruchten de ronde. De gescheiden en als zeer serieus bekend staande arts zou zijn Cubaanse vriendin naar Schiphol hebben gebracht en van daaruit naar Almere zijn doorgereden ‘voor een omscholingstraject’. Bianca Wieringa, woordvoerster van het MCA, wil niet ingaan op die verhalen, ,,omdat ze de persoonlijke levenssfeer van de overledene betreffen.”

De arts is op vrijdag 22 april begraven op de algemene begraafplaats in Alkmaar.