Archief per maand:
Archief per jaar:

Hinder niet minder bij Leeghwaterbrug

Dit brugdeel is 4 september weer te gebruiken. Maar dan begint de ellende pas…

De hinder wordt niet minder bij de volgende fase van het werk aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Richting Heerhugowaard is het brugdeel vanaf 4 september weer in gebruik, maar het is raadzaam om juist dan de brug links te laten liggen.

Aan het brugdeel richting Heerhugowaard voert de provincie groot onderhoud uit. Het brugdeel richting de A9 wordt volledig vervangen. Vanaf 4 september zijn er vier rijstroken beschikbaar. Dat is meer dan de twee rijstroken waar het verkeer uit beide richtingen nu overheen rijdt, maar een minder dan gewoonlijk. Om te zorgen dat het verkeer weer over die vier rijstroken kan rijden, wordt de N242 afgesloten van zondag 3 september 20 tot 4 september 5 uur. De toerit Diamantweg richting Heerhugowaard is vanaf 4 september weer open.

Het scheepvaartverkeer hoger dan 4,5 meter kan tot 4 september niet onder de brug doorvaren. En van 4 tot en met 18 september twee keer per dag: op werkdagen om 10.30 uur en 20.30 uur en in het weekend om 9 uur en 19.30 uur. Door de werkzaamheden wordt de brug richting Heerhugowaard handmatig bediend.

Gesloten

Openen en sluiten van de brug duurt daardoor langer dan gewoonlijk. Om te voorkomen dat het verkeer een uur voor de brug staat te wachten, wordt het verkeer richting Heerhugowaard omgeleid: van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 11 uur en van 20 tot 21 uur. Op zaterdag en zondag is de brug vanaf 8.30 uur en 19 uur maximaal een uur gesloten voor wegverkeer.

Het verkeer wordt vanaf de A9 omgeleid via het Kooimeerplein naar de N9 (Heilooër Tolweg/ Maarten Lutherkingweg). Bedrijventerrein Boekelermeer is ook te bereiken via het Kooimeerplein.

In het najaar van 2017 wordt naar verwachting gestart met de sloop van de brug richting A9. Dit is een omvangrijk werk waarbij de totale brug wordt vervangen. Meestal duren zulke werkzaamheden een jaar. Dus ellende tot eind 2018.

Omleidingsroute.