Archief per maand:
Archief per jaar:

Hoge schulden door uitbuiting

Eis vier jaar cel voor ’prototype loverboy’

door arno ruitenbeek
haarlem– Een gevangenisstraf van vier jaar, luidde de eis gisteren tegen Mazen H. (23). Hij zou in 2008 groepsverkrachtingen van een destijds vijftienjarige vriendin hebben ’geleid’. Bij de Haarlemse rechtbank noemde de officier van justitie H. ’het prototype van een loverboy’.

Het slachtoffer was uit huis geplaatst in een opvanghuis voor probleemkinderen. Drie jaar geleden nam ze steeds weer de benen naar Amsterdam-Noord, waar haar grote liefde Mazen H. vaak verbleef in het huis van zijn vader.
Al vrij snel na hun eerste ontmoeting moest ze, aldus justitie, van H. seks hebben met meerdere mannen tegelijk of na elkaar. Om te voorkomen dat ze niet meewerkte, voerde dit prominente lid van de harde kern van de Noordjeugd haar drank en drugs. De keer dat ze weigerde Randall S. (26) te plezieren, drukte haar pooier een sigarettenpeuk uit bij haar mond. S. hoorde voor ontucht met het kind 200 uur onbetaalde arbeid en drie maanden voorwaardelijk eisen. Tegen drie andere vrienden die ’er overheen mochten’ zijn donderdag straffen tot 2,5 jaar gevorderd.

Imposant

H.’s imposante strafblad moet volgens de aanklager worden aangevuld met uitbuiting van leeftijdgenoten. Want hij betaalde in 2009 en 2010 300 euro per dag aan onder anderen medebewoners van jongerenpension Spaarnezicht in Haarlem, als ze voor hem series telefoonabonnementen afsloten.
De inschrijvingen zouden zogenaamd uit het systeem van de telefoonmaatschappij verdwijnen. H. kende iemand op het hoofdkantoor. Hij eiste alle toestellen op en verkocht die aan vrienden en klanten op internet. De ’slaafjes van Spaarnezicht’ zitten nu met torenhoge schulden door de stroom telefoonrekeningen. H. ontkende alles.
De uitspraken zijn op 21 maart.