Archief per maand:
Archief per jaar:

Hoger beroep in eerdere zaak in oktober in Leeuwarden

Hogere straf voor ontuchtige animator

Door Arno Ruitenbeek

Alkmaar – De Haarlemse podiumkunstenaar Edwin V. (42) is veroordeeld tot een half jaar cel voor seksueel misbruik van een vijfjarig meisje. Ook had hij kinderporno op zijn computer. De straf is hoger dan geëist.

Veertien dagen geleden eiste de officier van justitie negen maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De Alkmaarse rechtbank vond dat te laag. V. is al twee keer eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarigen, onder wie ook een vijfjarig meisje. In oktober dient in Leeuwarden een hoger beroep in een van de oudere kwesties. V. ontkent dat gedaan te hebben, zoals hij ook in de jongste zaak de beschuldigingen bestreed.

Op 29 oktober 2009 was V. lid van het animatieteam van Beach Resort Ooghduyne in Den Helder. Hij hielp twee zusjes van negen en vijf jaar met knutselen. De jongste nam hij mee naar het toilet, ‘omdat ze de lijm van haar handen moest wassen’.

Hij sloot de wc-deur, bedekte de ogen van het kind met vermoedelijk een zonnebril. Vervolgens stopte hij zijn penis of een vinger in haar mond. V. hield tijdens de zitting vol dat hij het slachtoffertje alleen maar de wc’s had gewezen en alleen was teruggelopen. Beelden van de beveiligingscamera’s van het recreatiepark bewijzen dat hij liegt.

Werkgever Landal Greenparks van V. ontsloeg hem. De Haarlemmer runt een organisatiebureau voor evenementen en theatershows. De rechters maken zich er zorgen over dat V. geen antwoord gaf op de vraag of hij weer of nog steeds voor kinderen optreedt.