Archief per maand:
Archief per jaar:

Hoger beroep Purmerland-moorden

Amsterdam – De drie drugsmoorden in Purmerland worden voorgelegd aan het gerechtshof. Het Openbaar Ministerie laat woensdag weten in hoger beroep te gaan. Ook de vier veroordeelden vechten hun straffen aan.

De rechtbank Noord-Holland veroordeelde hen vorige maand tot celstraffen tot twintig jaar. Justitie had straffen tot dertig jaar geëist.

De zaak draait om een ruzie in het drugsmilieu, waarbij op 20 december 2011 drie mannen om het leven kwamen. Het eerste slachtoffer werd doodgeschoten op de Kanaaldijk, zijn lichaam werd in het Noord-Hollandsch Kanaal gegooid. Twee anderen werden doodgeschoten op een parkeerplaats aan het Burgtpad in Purmerland.

De hoogste straf was voor James P. uit Suriname, 20 jaar. Arnold van L. uit Purmerend twaalf jaar. Tegen hem was achttien jaar geëist. Martijn W. uit Purmerend en Thomas L. uit Amsterdam kregen beiden tien jaar cel na een eis van achttien jaar.

OM wil hogere straffen in Purmerland-zaak.

OM wil hogere straffen in Purmerland-zaak.

De vijfde verdachte in deze zaak, Rahim D., schoot zichzelf dood bij zijn arrestatie in mei 2012. Het OM ziet hem als hoofdverdachte.