Archief per maand:
Archief per jaar:

Hoger beroep tegen Hilversummer

Cel- en werkstraf geëist voor misbruik zevenjarige

 
Amsterdam – Het openbaar ministerie (OM) heeft in hoger beroep negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 100 uur werkstraf geëist tegen een 58-jarige man uit Hilversum. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van een zevenjarig meisje.

Daarnaast vindt het OM dat de verdachte behandeld moet worden bij een centrum voor ambulante forensische psychiatrie. Ook is toezicht door de reclassering noodzakelijk, aldus de advocaat-generaal bij het Amsterdamse hof.
De verdachte zou van januari 2004 tot december 2007 ontuchtige handelingen bij het kind hebben gepleegd. Het meisje was toen tussen de drie en zeven jaar oud. In de zomervakantie van 2007 zou hij het meisje ook seksueel hebben misbruikt. De verdachte was een vriend van de familie.
Volgens het OM zijn de gepleegde feiten zeer ernstig: Deskundigen achten de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar en adviseren psychotherapie. De behandeling moet herhaling in de toekomst voorkomen en de verdachte laten realiseren wat hij zijn slachtoffer heeft aangedaan.
De rechtbank in Amsterdam veroordeelde de verdachte op 25 november 2010 tot negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 180 uur werkstraf. Daarnaast legde de rechtbank bijzondere voorwaarden op, bestaande uit behandeling en reclassering. De verdachte ging tegen het vonnis in hoger beroep.
 
Uitspraak (naar verwachting) op woensdag 5 oktober 2011.