Archief per maand:
Archief per jaar:

Holleeder liet zus moordenaars betalen

Willem Holleeder heeft zijn zus Sonja gedwongen om de schutters te betalen die haar eigen man Cor van Hout doodschoten. Dat heeft Sonja Holleeder gezegd in het hoger beroep van het liquidatieproces Passage, aldus RTV NH.

Volgens Sonja Holleeder ziet haar broer haar als zijn bezit. “Ik mag nergens heen, ik mag met niemand omgaan, hij bepaalt gewoon mijn hele leven”, sprak zij in het justitiepaleis op Schiphol. “Het is voor een ander niet te begrijpen. Als je Wim kent, zul je het niet geloven. Hij is een charmeur, hij pakt je in, hij vreet je op en hij gooit je weg”, schetst de vrouw een inktzwart beeld van haar broer, die inmiddels vastzit.

Sonja Holleeder is de weduwe van Cor van Hout. Willem Holleeder wordt verdacht van de liquidatie van Van Hout, zijn oude vriend en mede-Heinekenontvoerder. Net als Astrid Holleeder gisteren, liet Sonja weten dat het een heel moeilijke beslissing is geweest om te gaan verklaren tegen haar broer, voor wie ze doodsbang is.

“Het is gekomen vanwege de moord op Cor. Ik vind tegenover mijn kinderen dat ik dat verplicht ben. Mijn kinderen hebben geen vader meer, ik heb geen man meer.”