Archief per maand:
Archief per jaar:

Homo’s bestolen en gedrogeerd

Bilzekruid, waarvan scopolamine wordt gemaakt.

Bilzekruid, waarvan scopolamine wordt gemaakt.

Twee mannen uit Bloemendaal en Bussum worden ervan verdacht homoseksuele mannen ‘op geraffineerde wijze’ te hebben bestolen, onder meer door hen te drogeren.

Een van de slachtoffers, een 53-jarige Apeldoorner, werd in mei dood in zijn woning aangetroffen. De verdachten van 41 en 35 jaar legden via datingsites contact met hun latere slachtoffers. Tijdens een date keken ze volgens justitie vervolgens de pincode af en stalen ze hun pinpas. Soms ontvreemdden ze ook huissleutels en vervolgens spullen uit de woning van hun date.

Scopolamine

Enkele slachtoffers zijn gedrogeerd met scopolamine, een geneesmiddel dat onder meer gebruikt wordt om de symptomen van reisziekte tegen te gaan. Zo ook de Apeldoorner die in mei dood in zijn woning werd gevonden. In hoeverre het drogeren heeft bijgedragen aan zijn dood wordt nog onderzocht.

De zaak kwam aan het rollen door de dood van de Apeldoorner. Aanvankelijk werd uitgegaan van een natuurlijke dood, maar toen de familie meldde dat er na zijn dood met zijn pinpas gepind was, werd een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat er vergelijkbare zaken waren.

De twee drogeerden volgens justitie zeker drie homoseksuele mannen. Negen anderen deden aangifte van diefstal. Sommigen zijn bestolen van tienduizenden euro’s. De verdachten zijn in juli aangehouden en zitten nog vast. In de woning van een van hen werden na zijn aanhouding duizenden xtc-pillen aangetroffen. Dinsdag was in Arnhem bij de rechtbank een pro-formazitting.