Archief per maand:
Archief per jaar:

Honderden ideeën voor 500 jaar kerkviering

Kerk 500 jaar in '18. Foto: Rob Verhagen.

Kerk 500 jaar in ’18. Foto: Rob Verhagen.

Zeer veel leuke en creatieve suggesties zijn er voor de viering van het 500-jarig bestaan van de Grote Sint Laurenskerk.

In 2018 viert Alkmaar het 500-jarig jubileum van het grootste monument in de stad. Het moet een onvergetelijk jaar worden waar nationaal en internationaal nog lang over gesproken wordt. De voorbereidingen kunnen daarom niet vroeg genoeg beginnen. Een oproep aan de inwoners om mee te denken, leverde van ruim 100 enthousiaste stedelingen honderden ideeën, suggesties en plannen op.

Suggesties die werden gedaan zijn onder meer een drone de kerk van binnen laten filmen, een lichtspektakel, een eigen postzegel, een schilderwedstrijd, extra kaasmarkten in de kerk en een kerk van chocolade laten maken. Er wordt een projectorganisatie opgericht die met de suggesties aan de slag gaat.

Het totaaloverzicht is te bekijken op de website van de Grote Sint Laurenskerk (www.grotekerkalkmaar.nl/500-jaar). De gemeente roept inwoners op om het overzicht te bekijken en eventueel ontbrekende ideeën toe te voegen.