Archief per maand:
Archief per jaar:

Hoornse verkrachter krijgt twaalf jaar

Mustapha el N. (39) uit Hoorn is overeenkomstig de eis veroordeeld tot twaalf jaar cel. Hij hield vorig jaar een 37-jarige vrouw maanden gegijzeld, en verkrachtte en mishandelde haar. Bovendien troggelde hij haar ruim 58.000 euro af.

Van de rechtbank in Alkmaar  moet hij die 58 mille terugbetalen en daarnaast aan het slachtoffer 50.000 euro betalen voor de ernstige psychische schade die zij heeft opgelopen.

Het slachtoffer had El N. leren kennen via een datingsite. Al bij een van de eerste ontmoetingen vroeg hij om geld. Hij bleek filmopnamen te hebben gemaakt van hun seksueel contact en dreigde die openbaar te maken als zij niet betaalde. Aangeefster maakte 5000 euro over in de hoop van hem af te zijn, maar kwam in een nachtmerrie terecht die zeven weken heeft geduurd.

Mensonterend

In deze periode is zij door hem met regelmaat en op mensonterende wijze mishandeld, seksueel misbruikt, bedreigd en vernederd. Er zijn brandende sigaretten tegen haar lichaam gedrukt en de vlam van een gasbrander is tegen haar hoofd en lichaam gehouden. Het slachtoffer heeft aan de mishandelingen tientallen brandwonden en blijvende schade aan haar oor overgehouden. In deze periode is zij dagelijks, vaak meermalen per dag, verkracht. El N. heeft haar meerdere keren bedreigd door met een vuurwapen rakelings langs haar te schieten.

Dit alles speelde zich vooral af in haar eigen woning. El N. belette haar de woning te verlaten en isoleerde haar van familie en vrienden door haar telefoon, bankpassen en autosleutels af te nemen. Hij liet haar grote hoeveelheden alcohol en harddrugs gebruiken en hongerde haar uit. Ook liet hij haar urine drinken en zijn ontlasting eten. Zij werd door dit alles zwak en labiel en was niet meer in staat zich aan zijn macht te onttrekken.

Onder dreiging de compromitterende (seks-)films en foto’s die hij had gemaakt, openbaar te maken dwong hij de vrouw tot afgifte van grote geldbedragen en tot het aangaan van een lening. Al dat geld ging naar zijn eigen bankrekening.

De gevolgen voor het slachtoffer zijn enorm. Niet alleen is haar grote materiële schade toegebracht, maar ook lichamelijk en vooral psychisch zal zij nog lange tijd – en wellicht de rest van haar leven – de nadelige gevolgen ondervinden. Zij heeft zich onder traumabehandeling moeten stellen van een psycholoog en functioneert met moeite in haar dagelijks leven.

Inhoud 7

Inhoud 8

Inhoud 9