Archief per maand:
Archief per jaar:

Huur bus leidt naar overvalverdachte

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – De huur van een bestelbus kan Fahid S. (39) uit Velsen-Noord opbreken. De auto werd gebruikt bij een overval waarbij veel mobiele telefoons werd buitgemaakt,  vorig jaar in Beverwijk.

In de ochtend van 27 augustus 2013 blokkeerde de besteller, die S. even eerder bij Bo-Rent Beverwijk had gehuurd, een vrachtwagen vol gsm’s die op de Parallelweg in die plaats reed. Uit de huurauto sprongen vijf mannen, die de vrachtwagenchauffeur onder bedreiging van een vuurwapen en een breekijzer uit zijn cabine trokken, hem over de grond sleepten en in bus smeten.

Daar werd hij geblinddoekt, terwijl zijn handen met tie-wraps aan elkaar werden gebonden. Na geruime tijd werd het slachtoffer op de Wijkermeerweg in Velsen-Noord uit de bus gezet. Nadat de mobieltjes er in waren overgeladen, zijn de overvallers ermee naar een adres in Krommenie gereden. Een dag na de overval bracht S. de bus weer terug bij Bo-Rent.

Gestolen

De recherche achterhaalde aan de hand van het contract met het verhuurbedrijf de gegevens van de verdachte. Daaronder het nummer van een van zijn eigen gsm’s. Die telefoon bleek op het tijdstip van de overval in de buurt te zijn geweest. Bovendien waren dit mobieltje en de bestelbus met andere, gestolen kentekenplaten tegelijkertijd op verschillende plekken. S. ontkent elke betrokkenheid bij de overval en zegt zijn gsm te hebben uitgeleend. Volgens het openbaar ministerie liegt hij.

De Haarlemse rechtbank verlengde gisteren S.’ voorarrest, hoewel de verdediging van 2000 euro had willen betalen om S. op vrije voeten te krijgen tot het proces op 9 september. De kans is klein dat de andere vier overvallers alsnog worden gepakt. ,,Er is geen enkel zicht op medeverdachten, laat staan op arrestaties”, aldus de advocate.