Archief per maand:
Archief per jaar:

‘Iedereen kan Van B.’s slachtoffer worden’

Zestien maanden cel voor Heemskerker

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Heemskerker  Krijn van B.  (24) is overeenkomstig de eis veroordeeld tot zestien maanden cel. Hij maakt zich schuldig aan een mislukte carjacking, een steekpartij en diefstal in Beverwijk.

De ontkenningen van Van B. hebben geen enkele indruk gemaakt op de rechtbank. ,,Verdachte heeft zich louter laten leiden door zijn eigen financieel gewin. Iedereen die hem tegenkomt, loopt het risico slachtoffer te worden”, aldus het vonnis.

Net als de officier van justitie vond het rechtscollege het zinloos om een deels voorwaardelijke straf op te leggen, met een proeftijd waarin Van B. zou kunnen worden behandeld voor zijn drank- en drugsverslavingen. Want hij heeft alle hulpverleners de deur gewezen met de mededeling dat hij zichzelf wel op het rechte spoor kan brengen.

Bewezen is dat hij op 15 juli van het vorig jaar in de Essenstraat een automobilist uit diens Suzuki Swift sleurde met de bedoeling de wagen te stelen, en op 21 augustus 2012 bij de Stiho aan de Laan van Meerestein een verrijdbare compressor heeft gestolen. 13 oktober  tenslotte stak hij een onschuldige voorbijganger met een mes in de hand.