Archief per maand:
Archief per jaar:

IJmuidenaar vrijgesproken van overval op motorzaak

Negen maanden cel voor in elkaar slaan van overvaller

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Grant C. (49) uit IJmuiden is vrijgesproken van de overval op Heavy Duty Bikes aan de Reaumurstraat in zijn woonplaats, op 2 december 2010.
De rechtbank heeft geen bewijs gevonden dat C. de eigenaren van de motorfietsenwinkel, Michael G. (38) en René de B. (49), geld wilde aftroggelen, zoals beide laatsten hebben verklaard. De officier van justitie was evenmin overtuigd van het verhaal over afpersing. Veel meer wordt gedacht aan een conflict over drugs, tussen de drie voormalige vrienden uit motorclub Hells Angels. Daarover werd en wordt in alle talen gezwegen.
Hells
G. en D. hebben op de bewuste decemberdag de zogenaamde overvaller in elkaar geslagen. C. is daardoor geestelijk en lichamelijk nog maar een schim van de oude Hells Angel. Agressief is hij niet meer, zoals op 30 september 2010 op rijksweg 22 bij Velsen-Noord. Een automobilist die het had gewaagd de wagen van de IJmuidenaar te schampen, kreeg een tik tegen het hoofd en werd bedreigd. C. reed vervolgens door en liet de tegenpartij verbijsterd en bang achter. Daarvoor en voor wietteelt in zijn woning kreeg C. 79 dagen cel. Die heeft hij in voorarrest al uitgezeten. Geëist was vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.
Purmerender De B. en IJmuidenaar G. moeten negen maanden naar de gevangenis voor de ernstige mishandeling van C. Op hun beurt werden zij vrijgesproken van het bezit van een wietplantage in een loods achter de motorzaak. De officier had gevorderd dat hen anderhalf jaar zou worden opgelegd, waarvan een derde deel als stok achter de deur.