Archief per maand:
Archief per jaar:

Initiatiefnemers slimste huis openen kaasmarkt

De heer en mevrouw Van Berlo van Smart Homes, partner van de gemeente Alkmaar in het slimste huis Alkmaar, luiden vrijdag (5 juni) om 10 uur de bel van de kaasmarkt.

De Van Berlo’s leiden Smart Homes, het kenniscentrum voor domotica en slim wonen In Nederland. Sinds 1993 houdt het bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van slimme, begrijpelijke en toegankelijke technologische oplossingen en diensten in de persoonlijke woon- en leefomgeving. Met de gemeente Alkmaar is het slimste huis Alkmaar ontwikkeld, de plek om kennis te maken met de woonmogelijkheden van nu.

Zelfstandig

Domotica is daarbij een sleutelwoord: het opent deuren naar een leefomgeving die prettig en comfortabel aanvoelt, het gevoel van veiligheid verhoogt en de bewoner in staat stelt de regie zo lang mogelijk in eigen hand te houden. Ook verlaagt het mogelijk de zorgondersteuning. Dat is het verschil als het gaat om zelfstandigheid in de eigen leefomgeving.

De realisatie van het slimste huis is vooral bedoeld om de verschillende mogelijkheden die er zijn om een slimme woning te realiseren te beleven. Dat hoeft niet per se duur te zijn. Soms is een slimme, kleine aanpassing het antwoord op een groot probleem. In de woning worden diverse oplossingen gedemonstreerd.

Bovendien is het een geschikte plek voor bijeenkomsten, lezingen en symposia. De ruimte kan gehuurd worden. Het huis is gevestigd in de Noorder Arcade, op de eerste verdieping (naast MediaMarkt), aan de Noorderkade 173.

Het slimste huis. Foto: Rob Verhagen.

Het slimste huis. Foto: Rob Verhagen.