Archief per maand:
Archief per jaar:

Jaar cel voor vader die kind weghoudt bij moeder

Op proceshouding afgerekend

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Karime S. (37) is overeenkomstig de eis veroordeeld tot een jaar cel. De Heemskerk houdt zijn jongste dochter al bijna vijf jaar weg bij de moeder, die in Grootebroek woont.

S. nam het, in 2002 geboren meisje mee naar Marokko en liet haar daar, bij zijn ouders. Ze was acht maanden oud. De rechter bepaalde op 1 februari 2008 dat S. haar binnen veertien dagen moet terugbrengen bij  zijn ex-vrouw uit Grootebroek, die in 2007 het wettig gezag over dit kind had gekregen. S. vertikte dat, zei dat veertien dagen geleden ook met zoveel woorden tijdens de zitting en is met name op die houding afgerekend.

De Heemskerker werd wel vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn oudste dochter (geboren in 2000) tussen 2003 en 2008. Volgens een gedragsdeskundige is de verklaring van dit meisje niet zo betrouwbaar. De rechters sloten zich daarbij aan, net als de aanklager eerder. Er is vermoedelijk wel sprake geweest van ontucht, ‘maar niet ondenkbaar is dat er een andere ontuchtpleger dan de vader in het spel is geweest’. Het meisje, later opgenomen in een instelling, is betrapt op seksspelletjes.