Archief per maand:

Klassiekers zonder uitpubliek

 

Klassieker zondag zonder Ajax-publiek.

Klassieker zondag zonder Ajax-publiek.

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt voorlopig nog zonder uitpubliek gespeeld.

De burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en Rotterdam Ahmed Aboutaleb hebben afgesproken dat supporters van de bezoekende club voor onbepaalde tijd nog niet welkom zijn, bevestigt een woordvoerder van Aboutaleb.

De burgemeesters besloten in 2009 na rellen vijf jaar geen uitsupporters meer toe te laten bij de klassieker. Die termijn loopt dit jaar dus af, maar volgens de burgemeesters is de tijd nog niet rijp om weer supporters van de bezoekende partij toe te laten. Dat bleek in april maar weer, toen Ajaxfans vernielingen aanrichtten in De Kuip tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle.

Ajax had naar aanleiding van die ongeregeldheden al besloten drie seizoenen geen supporters mee te nemen naar Rotterdam. Nu is in overleg met de KNVB en de supportersverenigingen dus afgesproken dat de aanhang van Feyenoord voorlopig ook niet mee mag naar de Arena.

Ajax gaat zondag op bezoek bij Feyenoord en de Rotterdammers komen in januari naar de Arena. Bij beide wedstrijden blijft het uitvak dus leeg. Op termijn is het wel de bedoeling dat er weer uitsupporters mee mogen, maar eerst moet bekeken worden wat er moet gebeuren om dat mogelijk te maken. Er is nog geen datum voor een nieuw overleg.