Archief per maand:
Archief per jaar:

Kritieke toestand slachtoffer schietpartij

Graphic1De 32-jarige man die vrijdagavond zwaar gewond raakte bij een schietpartij in een café in Amsterdam, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het andere slachtoffer, een 48-jarige man, raakte gewond aan zijn been. De politie gaat uit van een liquidatiepoging.

Bij de schietpartij in de Pretoriusstraat in Oost vuurden twee mannen tientallen kogels af ‘in het wilde weg’, aldus de politie. De schutters gingen ervandoor met een zwarte BMW, die werd bestuurd door een andere man.

Motoragenten

In hun vlucht beschoten ze op de A10 twee motoragenten. Die werden niet geraakt, maar moesten hun achtervolging wel staken. De vluchtauto werd later brandend aangetroffen in Amsterdam Zuidoost. Het voertuig was gestolen.

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de slachtoffers zijn betrokken bij zware criminaliteit. De politie gaat er vanwege de ‘doelgerichte werkwijze’ van uit dat de daders in ieder geval een slachtoffer wilden maken, maar het kan ook dat ze meerdere mensen wilden liquideren.

De politie is op zoek naar getuigen van de liquidatiepoging. Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak.