Archief per maand:
Archief per jaar:

Leeghwaterbrug twee nachten afgesloten

De belijning van de deels afgesloten Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) wordt vernieuwd. Daartoe is de brug in een rijrichting afgesloten in de nachten van 14 en 15 mei van 20 uur tot 5 uur.

De huidige tijdelijke gele en oude witte belijning wordt er afgehaald. Daar voor in de plaats komt er een opnieuw tijdelijke, maar ‘duurzame’’ gele belijning, die tot het einde van de werkzaamheden (begin 2019) blijft liggen.

Daarnaast worden er iets bredere rijstroken gecreëerd, door de barrières in de middenberm tussen de rijrichtingen te verplaatsen. Het gaat om aanpassingen van enkele decimeters. Dat alles bevordert de veiligheid en doorstroming, hoopt de provincie Noord-Holland.

Onnodig

Menig automobilist veroorzaakt nu onnodige opstopping en vertraging, door over de bestaande belijning te rijden en passeren daardoor onmogelijk te maken.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de weg gedeeltelijk afgesloten worden. De weg is op maandag 14 mei vanaf 20 uur tot 15 mei 5 uur vanuit Alkmaar richting Heerhugowaard afgesloten. Vanaf dinsdag 15 op woensdag 16 mei gedurende dezelfde periode is de weg van Heerhugowaard richting Alkmaar afgesloten.
Woensdagnacht 16 en donderdagnacht 17 mei staan ingepland voor eventuele uitloop van het werk en als reservedata, indien het weer roet in het eten gooit.

Tijdens de afsluiting geldt de reguliere omleidingsroute via de westelijke randweg en N9. Deze omleiding staat ook ter plaatse aangegeven.