Archief per maand:
Archief per jaar:

Levering 500 voordelige Outlanders begonnen

Deze schitterende Outlander staat te koop bij Renses Alkmaar

Deze schitterende Outlander staat te koop bij Renses Alkmaar

Koortsachtige activiteit in Alkmaar

Alkmaar – Een  koortsachtige activiteit heerst op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar. Daar is begonnen met de aflevering van 500 hybride Outlanders. De zuinige en schone Mitsubishi’s zijn door allerhande fiscale maatregelen zeer voordelig.

 De Outlander PHEV rijdt volgens de uitgebreide testen ruim 1:50, heeft een actieradius van 824 kilometer en kan toch liefst 1500 kilo trekken. De wagen met een verbrandings- en twee elektrische motoren kost tussen de 43.000 en 53.000 euro.

Voor zakelijke rijders is de PHEV helemaal interessant. Dit jaar kent de auto nul en in 2014 slechts zeven procent bijtelling.  Ondernemers die tijdig bestelden, ontvingen tot en met 31 december van dit jaar kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (kia), milieu-investeringsaftrek (mia) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (vamil).

De fiscale voordelen en subsidies op de ruime en moderne vijfpersoons Mitsubishi kunnen oplopen tot 42.000 euro. De eigen investering is vanaf slechts 8995 euro, nagenoeg aan de restwaarde van de auto over vijf jaar.

Daarom regende het opdrachten bij Renses Automobielbedrijven op bedrijventerrein Beverkoog. Dit familiebedrijf was de eerste in Nederland die eind 2012 de plug-in hybrides in bestelling nam. Mitsubishi verkocht het afgelopen jaar 11.000 PHEV’s in het hele land. Over vier weken is het dus afgelopen met de pret voor ondernemers. De subsidies op energiezuinige en emissiearme voertuigen behoren per 1 januari definitief tot het verleden.

Renses is veertien dagen geleden begonnen met de aflevering van de eerste exemplaren van de Outlander. Met twaalf extra monteurs wordt in twee ploegen bijna de klok rond  geschoffeld om in twaalf weken 500 Noord-Hollandse kopers te kunnen bedienen. Elke werkdag zijn er twee afleverrondes, om 19 en 21 uur, en tussen 23 en 23.55 uur (vijf voor twaalf…) kunnen nog auto’s worden besteld.