Archief per maand:
Archief per jaar:

Lulverhaal voor methadon

Verslaafde vrouw wil geld ’voor ziek kind’

door arno ruitenbeek

haarlem– Heroïneverslaafde Angelique G. is voor oplichting veroordeeld tot 30 uur onbetaalde arbeid (of vijftien dagen cel). Ze verzon een verhaal over een ziek kind om iemand geld af te troggelen. De 35-jarige Haarlemse liet verstek gaan bij de politierechter.
Op 10 oktober van het vorig jaar ging bij een inwoonster van Beverwijk de deurbel. Ze deed open en keek in het, door paniek verwrongen gezicht van Angelique G. Die zei: ,,Mevrouw, mijn kind ligt in het ziekenhuis en ik heb geen geld voor medicijnen. Hebt u tien euro voor me?’’ G. voegde er aan toe dat ze bij haar tante, verderop in de straat was geweest om geld, maar dat het familielid niet thuis was.
De tijd drong, was de Beverwijkse duidelijk. Ze trok de portemonnee en gaf G. een tientje. Nadat de gulle geefster met haar man had gesproken, kwam de twijfel: was ze er in gestonken? Ze belde de politie, vertelde wat er gebeurd was en gaf het signalement van de ’moeder’.
G. werd even later opgepakt en gaf bij de politie toe: ,,Ik heb een lulverhaal opgehangen over een ziek kind. Ik had het geld nodig voor methadon. Want ik ben verslaafd aan heroïne en zat in een dip.’’ De rechter en de officier van justitie zaten op één lijn over de straf.