Archief per maand:
Archief per jaar:

Massagesalons dicht om illegale prostitutie

Vier Amsterdamse massagesalons moeten de deuren sluiten, omdat er illegale prostitutie plaatshad. Bij controles zijn spermasporen van verschillende mannen gevonden.  

Dat meldt Stadsdeel West op zijn website. Meerdere massagesalons werden vorig jaar twee keer gecontroleerd op illegale prostitutie in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Bij controles in de salons in juni en december vonden onderzoekers van het NFI ‘mogelijk sporen van seksuele handelingen’. Na onderzoek bleek het inderdaad om sperma te gaan. De eigenaren van de salons hebben een besluit ontvangen waarin staat dat ze hun zaak moeten sluiten, meldt het stadsdeel.

In massagesalons mogen medewerkers geen seks hebben met klanten, omdat de salons geen vergunning hebben voor een prostitutiebedrijf. Die vergunning kunnen ze ook niet krijgen, omdat het gemeentelijke bestemmingsplan er geen prostitutie toestaat, aldus het stadsdeel.

Helft

Het is niet de eerste keer dat een massagesalon ‘betrapt’ wordt op prostitutie. Uit een onderzoek van justitie in 2012 bleek dat ongeveer de helft van de Chinese massagesalons in Nederland eigenlijk een illegaal bordeel is. Het ging om salons in onder meer Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, waarvan een deel van medewerkers het slachtoffer zou zijn van mensenhandel.

Controles zorgden er vorig jaar voor dat verschillende salons in Amsterdam en Den Haag de deuren moesten sluiten. Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuid Paul Slettenhaar (VVD) luidde al eerder de noodklok na het sluiten van een salon in zijn stadsdeel. Die salon was al twee keer gewaarschuwd, maar controleurs bleven spermasporen vinden, aldus Slettenhaar destijds.