Archief per maand:
Archief per jaar:

MCA blijft in Alkmaar

Medisch Centrum Alkmaar blijft in Alkmaar. Het ziekenhuis aan de rand van het centrum wordt ingrijpend vernieuwd worden. Heerhugowaard is in deze kwestie de grote verliezer.

De Noordwest Ziekhuisgroep, waarvan MCA en Gemini Den Helder deel uitmaken, heeft na gedegen heroverweging van een half jaar besloten in Alkmaar te blijven.

Voor de gefaseerde vernieuwing van het MCA is mogelijk tijdelijk meer ruimte nodig. Eerst moet nieuw gebouwd worden, voordat kan worden gesloopt. Hiervoor heeft het college van B en W van Alkmaar toegezegd maximaal 8000 vierkante meter van het park rond het ziekenhuis te willen verkopen, onder voorwaarde dat dit na de vernieuwbouw een op een is gecompenseerd met park op andere delen van het terrein.

Tijdens de nieuwbouw ontstaat een tekort aan parkeerterrein bij het ziekenhuis. Het college heeft ingestemd met maatregelen om tijdelijke parkeerplaatsen te realiseren in de directe omgeving van het ziekenhuis. De kosten (en baten) hiervan komen voor rekening van de gemeente.