Archief per maand:
Archief per jaar:

Meer plekken voor onderzoeksbus borstkanker

Er moeten meer plekken in Alkmaar komen waar de bus voor onderzoek naar borstkanker kan staan. Bijvoorbeeld in Schermer en Graft-De Rijp.

Dat vindt de Senioren Partij Alkmaar. “Alle deelneemsters uit de doelgroep hebben een oproep gekregen voor het onderzoek naar borstkanker, dat moet plaatshebben op het parkeerterrein Europaplein aan de Laan van Troyes in Alkmaar-Noord. Dat is voor menigeen een mijl op zeven. Daar moet verandering in komen”, aldus fractievoorzitter Arie Epskamp.

Voorheen stond bus hier. Foto: commons.wikipedia.org

Voorheen stond bus hier. Foto: commons.wikipedia.org

Gemeenten moeten geschikte en betaalbare standplaatsen beschikbaar stellen voor de bus van bevolkingsonderzoek midden-west. Van belang is in elk geval de aanwezigheid van voldoende stroom. “In Alkmaar gaat het moeizaam. Twee jaren geleden stond de onderzoeksbus nog aan de Noorderkade, een terrein dat in beheer is van Verweij Vastgoed. Dit terrein bleek niet beschikbaar voor een langere periode vanwege renovatie en mogelijke verkoop.”

Ondenkbaar

Winkelcentrum De Hoef was ook aangewezen als onderzoeksplek, maar door de verbouwing was er  geen plaats. Bleef over het winkelcentrum in Alkmaar-Noord en dat vindt de SPA te weinig en te ver. “Het lijkt ons ondenkbaar dat een pas gefuseerde gemeente van ruim 100.000 inwoners met een veel buitengebied (Schermer, Graft-De Rijp) uitsluitend is aangewezen is op winkelcentrum de Mare.”

Epskamp heeft daarom vragen gesteld aan het college van B en W.”Bent u het met de SPA eens dat het gewenst is een onderzoeksplaats zo dicht mogelijk bij  de beoogde doelgroep te vestigen?’; ‘Bent u bereid nu reeds de noodzakelijke stappen te zetten om te komen tot meerdere plekken?’ En ‘Wilt u nu reeds de mogelijke locaties in Schermer en Graft-De Rijp in beeld brengen?’