Archief per maand:
Archief per jaar:

Modern busstation in gebruik

Modern, met visgraatstructuur.

Modern, met visgraatstructuur.

Alkmaar heeft een modern busstation. Vijf weken na de start is de herinrichting van deze fase van de stationsgebiedvernieuwing gereed en inmiddels in gebruik genomen.

Het busstation is compacter geworden en heeft nu een visgraatstructuur. Het voormalige kleine deel, ter hoogte van het historische stationsgebouw, krijgt een nieuwe inrichting en behoort straks tot het voorplein. Ook wordt dit de nieuwe plek voor de taxistandplaatsen en kiss & ride-plaatsen.

Station Alkmaar krijgt een volledig nieuwe uitstraling. Een brede, lichte traverse verbindt straks de centrum- en de Bergerhofzijde van de stad. Roltrappen en liften maken het station toegankelijk en er komt een grote nieuwe fietsenstalling. NS stemt het winkel- en voorzieningenaanbod op het station nog beter af op de behoefte van de reizigers. Eind 2015 is het station helemaal klaar. De huidige reizigerstunnel kan dan worden afgesloten.

Planning

Aansluitend op de herinrichting van het busstation wordt in fasen verder gewerkt aan de herinrichting van het voorplein aan de centrumzijde. Eind van dit jaar worden daarbij de nieuwe traverse en rijwielstalling bereikt. De betaalde fietsenstalling aan de centrumzijde is deze week al geopend en vervangt de tijdelijke loods. het onbeheerde gratis gedeelte van de fietsenstalling zal vlak na de zomer in gebruik gaan. De uitvoering van de gehele herinrichting van het stationsgebied aan de centrumzijde duurt tot januari 2016.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan het stationsgebied op www.Alkmaar.nl.