Archief per maand:
Archief per jaar:

Moszkowicz-veiling gaat niet door

Verkochte kantoor van Moszkowicz Advocaten.

Verkochte kantoor van Moszkowicz Advocaten.

De veiling van de spullen van ex-advocaat Bram Moszkowicz die gepland stond voor morgen gaat niet door.

Dat heeft Moszkowicz’ advocaat Herman Loonstein zojuist laten weten. Hij heeft van de deurwaarder te horen gekregen dat de veiling voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Volgens Loonstein zijn er praktische problemen.

Zo mag de veiling van onder meer zware kasten van de rechter niet in het huis van Moszkowicz plaatsvinden. De spullen moeten daarom eerst worden verhuisd. De kosten zijn aanzienlijk; wellicht dat daardoor van uitstel afstel komt.

Moszkowicz had advocaat Gabriel Meijers, die hem bijstond in de tuchtrechtelijke zaken die uiteindelijk leidden tot ‘de val’ van de strafpleiter, niet betaald. Het zou gaan om 16.000 euro. De rechter bepaalde gisteren dat Meijers met de veiling mocht proberen zijn centen (deels) terug te krijgen. Of dat lukt, is zeer de vraag.

Vorige week bepaalde een andere rechter dat Moszkowicz een lening van 30 mille moet terugbetalen aan een voormalige cliënt en de fiscus heeft ook nog tonnen te vorderen. De opbrengst uit de verkoop van het kantoor van Moszkowicz Advocaten in de Gouden Bocht in Amsterdam was onvoldoende.