Archief per maand:
Archief per jaar:

Museum open tijdens Kunst tot de nacht

Stedelijk Museum Alkmaar opent tijdens Kunst tot de nacht voor het eerst ook de museumdeuren. De start van het culturele seizoen is dit keer op vrijdag 4 september.

In de vorige jaren waren alleen foyer, museumcafé en winkel van het Stedelijk open. Dit jaar is daarnaast de tentoonstellingszaal geopend en hoef je niet meer door de glazen deuren te koekeloeren om iets van de prachtige schilderijen te zien.

Tot 22 uur is de, net geopende tentoonstelling ‘Dit is Van der Heck, schilderswerkplaats in de Gouden Eeuw’ te bezichtigen. Claes Jacobsz van der Heck (ca. 1578-1652) was de succesvolste Alkmaarse kunstschilder uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. De bezoekers van Kunst tot de nacht kunnen als eersten zijn aansprekende werken aanschouwen.

Van der Heck. Gezicht op Egmond-aan-Zee (na 1635)

Van der Heck. Gezicht op Egmond-aan-Zee (na 1635)

Het museumcafé is vanaf 17 uur open voor een speciaal Ktdn-diner. Om 20 uur begint een cartoon workshop voor volwassenen. Geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Stad en Land’ kunnen ze cartoons tekenen, die de kracht van Alkmaar, Graft-de Rijp en Schermer weergeven. De cartoons worden uitgewerkt op puzzelstukken en opgenomen in deze tentoonstelling.

De bluesband Little Steve & the Big Beat plugt in rond 21 uur. De band is beïnvloed door Freddie King, Johnny ‘Guitar’ Watson en Otis Clays. Rond 23.30 uur is de koek op.