Archief per maand:

Natuurfotografie in Museon

De winnende foto van Poldervaart.

De fototentoonstelling De groene camera is vanaf zaterdag 6 oktober in het Museon in Den Haag te zien. In de expositie worden in negen categorieën ruim 60 foto’s van landschappen, dieren in actie en kleurrijke insecten getoond.

De groene camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY, twee leidende organisaties op het gebied van natuurfotografie. De tentoonstelling is gebaseerd op de winnende foto’s van de natuurfotografieprijs De groene camera, een initiatief van de gerenommeerde natuurfotografen Jan Vermeer en Daan Schoonhoven.

De expositie toont uitsluitend foto’s uit Nederland of België. Schoonhoven zegt hierover: “We willen graag de diversiteit en schoonheid van de natuur in onze directe omgeving laten zien. De groene camera is een gewaardeerd platform voor natuurfotografie. Alleen Nederland telt al zo’n 400.000 natuurfotografen. Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs met een tentoonstelling.”

Natuurfotografen Olaf Kraak, Marijke Kodden, Bart Siebelink, Rollin Verlinde en Jan Vermeer beoordeelden de inzendingen. De winnaar is Nils Poldervaart. De jury zegt over zijn foto: “Een compositie met lef. Het onderwerp is niet een vos, maar een onwerkelijk aandoende situatie. Met grote trefzekerheid gevangen in een beeldrijm. Waarbij zowel de kracht van de grafische eenvoud als die van de sprekende details uitstekend tot zijn recht is gebracht.”

De tentoonstelling is te zien tot en met 3 maart 2019, in Museon aan de Stadhouderslaan 37 in Den Haag.