Archief per maand:
Archief per jaar:

Negen jaar voor doden ex

Een 35-jarige Zaankanter is veroordeeld tot negen jaar cel. Op 9 februari 2018 stak hij zijn ex-vriendin neer in Zaandam.

De vrouw had meerdere messteken. Zij heeft nog twee weken in coma gelegen en is daarna aan haar verwondingen bezweken. Anders dan de officier van justitie vindt de Alkmaarse rechtbank dat niet kan worden vastgesteld dat de man heeft gehandeld met voorbedachte raad.

De man wachtte het slachtoffer op bij haar woning, in het bezit van een mes en heeft haar ook daadwerkelijk neergestoken. Maar er zijn veel vragen onbeantwoord gebleven. Niet is komen vast te staan met welke intentie hij haar opwachtte, op welk moment hij het mes meenam en wanneer hij het mes heeft gepakt om haar vervolgens te steken.

Daarom kan niet worden uitgesloten dat de man heeft gehandeld vanuit een heftige emotie in plaats van een vooropgezet plan. De rechtbank spreekt de man vrij van moord en veroordeelt hem voor doodslag.

Aan de moeder van het slachtoffer is een bedrag aan shockschade toegekend van 20.000 euro. Zij heeft haar dochter zwaargewond op straat zien liggen en was getuige van haar reanimatie. Aan de broer van de gedode vrouw is een bedrag van 6.681,42 euro toegekend voor de door hem gemaakte reis- en telefoonkosten en kosten voor de uitvaart.