Archief per maand:
Archief per jaar:

NH Beat in boek en expositie

Johnny and his Drifting Four, later The Vips, in 1962 gefotografeerd door T. Vlaanderen (Collectie Regionaal Archief Alkmaar).

Peter Smit, ex-collega bij het NHD, vertelt zaterdag 1 april om 17.15 uur over zijn boek NH Beat – Popcultuur tussen duin en polder. Dat gebeurt in het Stedelijk Museum Alkmaar, waar dan de tentoonstelling NH-Beat begint.

Het boek van Smit, die in zijn jaren bij de krant ook veel aandacht besteedde aan (pop-)muziek, beschrijft een muzikale periode van de jaren vijftig tot tachtig en zorgt er zo voor dat deze kenmerkende periode voor het nageslacht bewaard blijft. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor €24,50.

Het eerste exemplaar wordt gepresenteerd tijdens NH-Beat live in Victorie op 30 juni, twee dagen voordat de expositie aan de andere kant van het kanaal eindigt. Met beeld, geluid en fotomateriaal worden in het museum de roemruchte jaren zestig en zeventig teruggehaald.

Op de speellijst voor het concert NH-Beat live in het nieuwe Victorie staan in elk geval het destijds bijzonder populaire Shoreline in de originele bezetting en The Vips.