Archief per maand:

Nieuw geluidscherm langs Nollenweg

213510-Artist Impression geluidscherm-3cd483-original-1465824093

Er komt een geluidscherm van 425 meter lengte langs de Nollenweg (N508), vanaf de aansluiting van de toerit Hertog Aalbrechtweg tot aan de afrit Herenweg. De werkzaamheden duren van 20 juni tot half juli.

Het scherm moet de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Vaart een goed woon- en leefklimaat bieden. Het materiaal van het scherm bestaat uit panelen van cortenstaal.De bovenste twee meter zijn van glas. In de brede berm staat voor het scherm een struikenrij van krentenbomen, die uiteindelijk ongeveer drie meter hoog wordt.

De fundering van het scherm bestaat uit stalen buispalen waar de gekromde stijlen van het scherm op komen te staan. Tussen de buispalen komen stalen damwanden. De damwanden staan op de waterlijn van de sloot en zorgen dat de berm niet kan verzakken naar de sloot.

Het verkeer over de Nollenweg blijft tijdens de aanleg in beide richtingen mogelijk. Uitsluitend op de rijbaan richting Heerhugowaard is ter hoogte van het scherm-in-aanbouw een rijstrook beschikbaar. De toerit vanaf de Hertog Aalbrechtweg blijft ook beschikbaar. Er is een verkorte invoegstrook op de Nollenweg. Als alles volgens planning verloopt, staat het geluidscherm half juli 2016.