Archief per maand:
Archief per jaar:

Nieuwe fietsenstalling station voor allen open

De nieuwe fietsenstalling op het station van Alkmaar is vanaf vandaag open voor alle reizigers.

Tot op heden was alleen het betaalde gedeelte open voor reizigers die op de fiets van en naar het station komen, maar nu is ook het gratis gedeelte toegankelijk. De fietsenstalling zal vanaf vandaag gefaseerd opengaan.

Helemaal klaar is de fietsenstalling nog niet. Zo kan er nog geen gebruik worden gemaakt van de directe verbinding naar de traverse en zal de gehele fietsenstalling gefaseerd per laag open gaan. Omdat de schoolvakantie ten einde is en daardoor het aantal reizigers stijgt, is besloten om de stalling alvast open te stellen. De stalling is te bereiken via de centrumzijde van het station, naast het oude GWK-kantoor. De nieuwe fietsenstalling biedt in totaal ruimte voor ongeveer 3600 fietsen.

De nieuwe fietsenstalling maakt onderdeel uit van een complete vernieuwing van het station Alkmaar. Een brede, lichte traverse verbindt straks de centrum- en de Bergerhofzijde van de stad. Roltrappen en liften maken het station toegankelijk. NS stemt het winkel- en voorzieningenaanbod op het station nog beter af op de behoefte van de reizigers. De stationsvernieuwing is een gezamenlijk project van Prorail, NS en de gemeente Alkmaar.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan het stationsgebied op www.Alkmaar.nl.

En zo moet het er binnenkort uitzien. Foto: nsstations.nl

En zo moet het er binnenkort uitzien. Foto: nsstations.nl