Archief per maand:
Archief per jaar:

Nieuwe straat achter station open

201208-DSC_0217-81a5a8-original-1459431255

De traverse op het station Alkmaar is al af, de buitenruimte is nu ook bijna klaar. Morgen wordt de nieuwe straat aan de Berghofzijde opengesteld.

De nieuwe straat, de doorgetrokken Wognumsebuurt, gaat onder de traverse door en loopt pal langs de spoorlijn en sluit aan op de Kruseman van Eltenweg. De straat heeft ter hoogte van het nieuwe stationsplein plekken waar reizigers makkelijk in en uit kunnen stappen.

Fietsenstalling

Naast de nieuwe weg is een fietsenstalling voor fietsers die vanaf de noordkant van het station komen. Er is daar ruimte voor circa 1100 fietsen in de stallingen. De handhaving wordt aangescherpt. Fietsen die niet in de rekken zijn geplaatst worden verwijderd.

Ook komt er in de openbare ruimte aan de Berghofzijde een kunstwerk van kunstenaar David Bade. Dit kunstwerk maakt deel uit van de Paardenparade. Een unieke beeldenroute door de regio’s Alkmaar, Bergen en Heiloo van levensgrote paarden. David Bade heeft hier een uniek kunstwerk van gemaakt wat op het plein van het station komt te staan. Het beeld zal op vrijdag 8 april om 16 uur worden onthuld.