Archief per maand:
Archief per jaar:

 Noord-Holland Noord, een onbekende grootheid

De kaft van NU...NHN, foto: Keesnan Dogger

De kaft van NU…NHN, foto: Keesnan Dogger

NU…NHN presenteert met trots Noord-Holland Noord, een onbekende grootheid op velerlei gebied.

Dat behoeft uitleg. Ten eerste over de titel van dit boek. NHN, Noord-Holland-Noord: wat is dat eigenlijk? Deze discussie is vaak gevoerd, ook tijdens onze eerste redactievergadering en tijdens interviews met ondernemers en anderen die verstand van zaken hebben.

NHN, Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, Holland boven Amsterdam. Er bestaan nogal wat benamingen, maar ze beschrijven allemaal hetzelfde. Daarom hebben wij gekozen voor de eerste optie: Noord-Holland Noord. Met het Noordzeekanaal als de zuidelijke grens en de vuurtoren van Texel als de noordelijke. Aan drie zijden omringd door water, dat zoveel beperkingen als onbegrensde mogelijkheden met zich brengt.

Nu we hier duidelijkheid over hebben gekregen, willen we nog een tweede (en laatste) punt aanroeren. NHN is een stille kracht. Zelfs mensen die er al hun leven lang wonen, kennen vaak maar een klein deel van de regio. Dat is jammer, want zoals we in dit boek zullen aantonen, heeft Noord-Holland-Noord heel veel mooie kanten en ongelofelijk sterke punten.

Ons team is werkelijk overrompeld door de talloze initiatieven op economisch, sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak in deze regio. We zijn zeer onder de indruk geraakt van de ideeën, de energie, de inzet en de motivatie van de Noord-Hollanders boven ’t kanaal. En beseffen ons nu pas hoe rijk aan natuur NHN is.

We hopen, nee we weten zeker dat de lezer ook overtuigd raakt. Zodat we snel kunnen spreken over de bekende grootheid op velerlei gebied.

Dit is de inleiding van het boek NU…NHN, met foto’s van de hand van Keesnan Dogger uit Alkmaar.  De teksten zijn van schrijvers uit de regio: Arno Ruitenbeek, Cock de Vries en Joris Brussel. NU…NHN wordt op 6 december 2016 feestelijk gepresenteerd in de nieuwe bestuurskamer van het AZ-stadion te Alkmaar. Het eerste exemplaar overhandigt gedeputeerde Jaap Bond aan burgemeester van Heerhugowaard Han ter Heegde, dankzij wie dit boek dit jaar samengesteld is.

NU…NHN bevat 288 pagina’s, is voorzien van een harde kaft, formaat 25 x 25 centimeter ingebonden en afgezet met kapitaallinten. Het boek wordt verkocht via lokale boekhandels Stumpel (Hoorn, Heerhugowaard, Heemskerk, Krommenie, Medemblik, Wieringerwerf, Alkmaar), Thomas (Bergen), Bruna (Gedempte Gracht Zaandam, Wormerveer, Keizerstraat Den Helder), Plukker (Schagen) en Van der Meulen (Alkmaar),  en via de website http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/nederlandse-zaken/.