Archief per maand:
Archief per jaar:

Oldtimer staat al jaren in loods

Oplichting met ‘gestolen’ auto

door arno ruitenbeek
haarlem – Dolf de R. (54) uit Zandvoort moet zes weken cel opknappen voor oplichting en valse aangifte doen. De politierechter vond de eis te licht van de officier van justitie, 120 uur onbetaalde arbeid en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.
Op 29 juni 2009 stapte de Zandvoorter naar de politie in Elburg om te melden dat zijn auto drie dagen eerder was gestolen in Hattemerbroek. Het betrof een oldtimer Alfa Romeo GTV.  De R.’s verzekering kreeg op 14 juli van dat jaar te horen wat haar klant was overkomen en keerde 5495 euro uit. Zowel de politie als de verzekeraar was voor de gek gehouden, bleek uit getuigenverklaringen. De Alfa had volgens hen sinds 2003 onafgebroken in een loods gestaan, ook op de datum van de diefstal. Ze haddden van De R. gehoord dat hij de wagen als gestolen zou opgeven om de verzekeringspenningen op te strijken. Daarmee wilde hij een Mercedes kopen.
De R. heeft bij de politie de misdrijven ontkend. Hij was niet bij de zitting aanwezig. Aan de gedupeerde verzekeraar dient hij de ruim vijf mille terug te geven.