Archief per maand:
Archief per jaar:

Onderzoek in gifmoorden nog lang niet klaar

Het onderzoek naar de twee gifmoorden, waarvan oud-Enkhuizense Ada S. (54) wordt verdacht, is nog lang niet klaar.

Het Amsterdamse gerechtshof heeft bepaald dat de volgende zitting op 2 februari 2016 een louter formele aangelegenheid is. Gebleken isdat de rechter-commissaris voorlopig nog wel zijn handen vol heeft aan het horen van 20 getuigen, onder wie leden van de families van de twee overleden echtgenoten van S.

Daarnaast ondergaat zij aanvullend psychologisch en psychiatrisch onderzoek, omdat het rapport van de gedragsdeskundigen geen actueel beeld meer geeft van S.’ toestand. Tenslotte buigt, op verzoek van de verdediging, een expert zich over de mogelijke doodsoorzaken van beide slachtoffers.

Vals

Verpleegkundige S. kreeg in 2014 20 jaar cel voor vergiftiging van haar tweede echtgenoot Tjipke van der Ploeg uit Franeker, in 2012. Kort voor zijn dood sloot ze een levensverzekering af voor 250.000 euro, met een valse handtekening. Een jaar later heeft ze brand hebben gesticht in de Brabantse woning van haar nieuwe vriend.

In 2004  overleed in Enkhuizen haar doodzieke, eerste man Ruud Konijn. Volgens het openbaar ministerie is Konijn op dezelfde wijze vermoord als Van der Ploeg. Daarvoor was geen bewijs, aldus de rechtbank, maar het OM probeert het weer om te slagen in zijn streven dat S. naast gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging krijgt.

Het driedaagse proces in hoger beroep is niet eerder dan in het voorjaar te verwachten.