Archief per maand:
Archief per jaar:

Onveilige Victoriebrug tot jaar dicht

De Alkmaarse Victoriebrug over het Noord-Hollandsch Kanaal is tussen een half en een jaar dicht. Omdat de oevers instabiel zijn, kortom: gevaar voor de fietsers en voetgangers die er dagelijks gebruik van maakten.
Eerder waren er al problemen:de Victoriebrug kwam bij warm weer kleme zitten. De aflopen jaren is vaker gezocht naar de oorzaak hiervan. Onder meer door met regelmaat te meten of de landhoofden zich verplaatsten. De bevindingen van deze metingen waren aanleiding om verder onderzoek te doen naar de stabiliteit.
Het recentstee onderzoek toont aan dat de oevers instabiel zijn. De veiligheid van de gebruikers wordt vooropgesteld en daarom is nu besloten om de brug preventief te sluiten. Zij kunnen gebruikmaken van de Tesselsebrug en voetgangers kunnen ook nog via de Spoorbrug het kanaal oversteken.
De oplossing voor dit probleem is plaatsingn van stalen damwanden die voorkomen dat de oevers verschuiven. Zo snel als mogelijk zullen de voorbereidende werkzaamheden hiervoor in gang worden gezet. Als tijdelijke noodmaatregel zullen de bestrating van het fiets- en voetpad verwijderd worden. Daarnaast worden er grote zakken gevuld met zand in het kanaal geplaatst om te voorkomen dat de houten damwanden bezwijken.