Archief per maand:
Archief per jaar:

Opiniestuk over HMC geweigerd


Een overval, een vreselijk eindejaarscadeau. De directies van TMG Landelijke Media en Holland Media Combinatie, die het bestonden om op 31 december 2016 personeel en centrale ondernemingsraad te verwittigen dat er 45 man uit moeten bij HMC, heeft op sociale media (terecht) voor schrik, angst en afgrijzen gezorgd.

Journalisten die nog werken bij het NHD of een van de andere regionale kranten van TMG/HMC en oud-collega’s kunnen er niet over uit. De centrale redactie van HMC, intussen verkast naar de Basisweg – zoals ik eerder zei: de volgende tussenstap in de sterfhuisconstructie – evenmin en liet daarom Peter Beije een opiniestuk schrijven. De nieuwbakken hoofdredacteur Arjan Paans weigerde dit mee te nemen.

Omdat het bestuur van de Stichting Ondersteuning HDC Media, aandeelhouder van TMG, wil dat de mening overal wordt gehoord cq gelezen, is Beijes betoog aan journalistenblad en -site Villamedia aangeboden. Ik mag dat niet overnemen, maar er wel naar verwijzen met gebruik van de eerste twee regels. Hieronder dus:

‘Lezers van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander krijgen nu nog een eigen krant in de bus. Op de regio gerichte bladen, gemaakt door een onafhankelijke redactie.’

https://www.villamedia.nl/artikel/opinie-opgeslokt-door-de-telegraaf

Twitter onder meer Opgeslokt door De Telegraaf http://dlvr.it/N1grfZ 

Ik sluit af met mijn mening, waarvoor ik in 2001 werd berispt: ‘Het NHD bestaat over een paar jaar niet meer’. Ik heb me in de periode vergist, maar voor de rest?