Archief per maand:
Archief per jaar:

Outlander best verkochte auto in regio

Mitsubishi ASX liefst 4000 euro in prijs verlaagd

Door Arno Ruitenbeek

Slimme ondernemers zorgden ervoor dat de Mitsubishi Outlander PHEV de best verkochte auto van de regio Alkmaar is geworden. Renses heeft bovendien de 100e Mitsubishi Space Star afgeleverd. Om dat te vieren heeft het Alkmaarse autobedrijf beide modellen groot ingekocht.

De zakelijke rijder weet al lang waar Abraham de mosterd haalt. Bij Renses Automobielbedrijven op het Alkmaarse bedrijventerrein Beverkoog. De laatste drie maanden voor de jaarwisseling was het daar topdrukte. “We hebben bijna 24 uur per dag, zeven dagen per week keihard gewerkt om 500 Outlanders af te leveren”, aldus bedrijfsleider André Renses.

Outlander PHEV

 

Het heeft geloond. De hybride SUV is zo gewild, dat een op de 20 van alle verkochte auto’s in Alkmaar en omstreken een Outlander PHEV is. En voor ondernemers, die zuinig, emissiearm, voordelig èn luxe auto willen rijden  is het nog niet te laat. Want voorlopig zit op deze Mitsubishi milieu-investeringaftrek (mia) en geldt voor dit jaar slechts zeven procent bijtelling.

Op dus naar de showroom aan de Robbenkoog 34a. Want: “Om te vieren dat het de best verkochte auto van Alkmaar en omstreken is, hebben we groot ingekocht.” Dat bekent dat 40 Outlanders in de voorname metallickleur titanium grey te koop zijn. “Rijden kan voor eind mei, voor de vakanties beginnen.”

De Outlander PHEV biedt plaats aan vijf volwassenen met flinke bagage, rijdt ruim 1:50 en heeft een trekgewicht van 1500 kilo. Desondanks kost de, met zeer veel en zeer moderne snufjes uitgeruste Mitsubishi voor particulieren vanaf nog geen 44.000 euro.

Space Star

Mitsubishi heeft nog een winnaar. Wereldwijd zijn binnen twee jaar 200.000 Space Stars verkocht. Renses staat samen met het Japanse automerk op het ereschavot. Want twaalf maanden na de introductie van de compacte gezinswagen in Nederland leverde Renses zojuist de 100e Space Star af. Wat is het geheim van dit succes? “Het is geen geheim. De Space Star biedt alles wat je van een moderne hatchback verlangt. Vijf deuren, opvallend ruim, zeer rijk uitgerust, brandstofverbruik 1:25, lage CO²-uitstoot en prettig geprijsd, vanaf 8790 euro. ” Iedere koper kan zijn Space Star naar eigen inzicht aankleden (met zogenaamde wraps), zodat een heel persoonlijke auto ontstaat.

Zakelijk en Privé Lease kost de Space Star vanaf 199 euro per maand. De prijs is inclusief onderhoud, vijf jaar garantie en verzekering. Plus elke vijf jaar een nieuwe auto.Net als bij de Outlander gaat Renses de populariteit van de Space Star vieren door groot exemplaren in te kopen.  “Er zijn 30 Space Stars, ook met automaat , uit voorraad leverbaar. Met naar keuze gratis wrap of 16 inch lichtmetalen velgen van het type Nippon.”

ASX

Het kan niet op bij Mitsubishi. Met onmiddellijke ingang is de pittige crossover ASX maar liefst 4000 euro in prijs verlaagd. Een moderne, zuinige  auto met alles er op en er aan voor 18.990 euro, dàt voelt lekker in de portemonnee. “Als dit geen mooi begin van de lente is, weet ik het niet meer.” Wie op zoek is naar een gebruikte auto, kan zijn hart ophalen bij Renses.  “We hebben een zeer ruime selectie occasions en iedere dag verse aanvoer. Profiteer van de lage prijzen, zou ik zeggen.”

Als slagroom op de taart biedt het 71-jarige familiebedrijf een winterbandenwissel voor slechts 100 euro per jaar. Voor dat bedrag worden de zomer- en winterbanden twee keer per jaar gewisseld en tussentijds opgeslagen. “Maak snel een afspraak.”