Archief per maand:
Archief per jaar:

Parkeren op straat: muntgeld passé

Parkeerders in de Alkmaarse straten moeten straks betalen met pinpas of creditcard. Muntgeld is passé.

Momenteel worden de parkeerautomaten op de Parcade, Harddraverslaan, Melcoplein en Hofplein omgebouws. Na de zomer volgen de overige 116 parkeerautomaten op straat.

Met muntjes kun je binnenkort niet meer parkeren betalen.

Met muntjes kun je binnenkort niet meer parkeren betalen.

Met de nieuwe betaalmethoden behoort betalen met muntgeld tot het verleden. Parkeerders krijgen in de eerste week hulp en instructie ter plaatse van speciale promotieteams. Zij beantwoorden vragen en geven uitleg over de nieuwe betaalmethoden. In de parkeergarages kunnen parkeerders altijd nog zowel met muntgeld als pin en creditcard betalen.

Ook belparkeren blijft nog steeds mogelijk, waarbij betaling via de mobiele telefoon plaatsheeft. Met belparkeren wordt per minuut en achteraf betaald, maakt de parkeerder geen gebruik meer van een parkeerautomaat en parkeert hij op kenteken.

Kentekenparkeren

De ombouw van de parkeerautomaten is de eerste stap naar volledig kentekenparkeren op straat. Vanaf februari 2016 moeten parkeerders bij het betalen ook het kenteken van hun voertuig bij de automaat invoeren. Het recht op parkeren wordt dan volledig digitaal vastgelegd en gecontroleerd.