Archief per maand:
Archief per jaar:

Partijtje moddergooien tussen Henny Huisman en ex-schoonzoon

Eis 80 uur werkstraf voor bedreiging, belediging en smaad

Door Arno Ruitenbeek

Alkmaar – Of het nog goed komt tussen de familie van (voormalig) tv-presentator Henny Huisman en ex-schoonzoon Galid A. (40)? Het partijtje moddergooien bij de rechtbank vanmorgen doet het ergste vrezen.

De eis tegen Castricummer A. luidt 80 uur onbetaalde arbeid, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Omdat hij in 2011 zijn toenmalige geliefde, Henny’s dochter Lobke heeft beledigd. Hij  heefthaar tijdens hun woordenwisselingen – door haar stiekem opgenomen met haar Iphone – veelvuldig kankerhoer  genoemd. En passant de andere Huismannetjes en aangetrouwd voor kankerracisten hebben uitgemaakt.

In hetzelfde jaar zou de verdachte de niet meer zo heel Bekende Nederlander telefonisch hebben bedreigd: ,,Ik richt een pistool op jou en schiet.” Waardoor Huisman, die met zijn vrouw en de rest van het gezin vakantie vierde in hun huis op Bonaire, maar liefst drie weken eerder terugkeerde naar Nederland. Uit angst voor wat Galid Lobke zou kunnen aandoen.

Telegraaf

Tenslotte acht de officier van justitie bewezen dat A. op 4 februari 2012 een email naar De Telegraaf heeft gestuurd, waarin hij stelt dat ‘Henny Huisman mijn zoon (en die van Lobke, genaamd Julius, geboren op 7 december 2011, AR) heeft weggenomen’ plus dat ‘Huisman heeft gedreigd me op straat te zetten bij min 12 graden’. Smaad, aantasting van de eer en goede naam van de BN’er’, aldus de aanklager.

Het proces in Alkmaar is een opsomming van delen uit het dikke dossier over een tot nu toe durende strijd tussen de Huisman-clan en de kickboksinstructeur. Over en weer verwijten ze elkaar dat ze de media opzoeken en de andere zwart maken. A. zou een agressieve loverboy met een drankprobleem zijn, Lobke een gefrustreerde vrouw die op haar dertiende is misbruikt en Henny een irritante bemoeial die er niet voorterugdeinst om A. te gijzelen om hem onder dwang een stuk te laten ondertekenen waarin de jonge vader afziet van een omgangregeling met zijn zoontje.

Mediacircus

Omdat hij geen zin heeft in het mediacircus, blijft A. weg uit de rechtszaal. Zijn advocaat Jos Rijser doet met verve het woord: ,,Dit gaat over een slechte relatie, meer niet.” Over de pot verwijt de ketel  dat-ie zwart ziet, maar vanwege het BN’er-schap van een der betrokkenen opgeblazen tot een enorme strafzaak. Waar het een simpele civiele afdoening had kunnen zijn, aldus de raadsman.

Rijser fileert vervolgens de schadeclaim van Huisman. De presentator wil 32.225 euro van A., voornamelijk voor de aanleg van beveiliging van zijn stulpje in Castricum en inschakeling van bewakers. Rijser: ,,Acht maanden na het zogenaamde dreigtelefoontje. Betaald door Huismans investeringsbedrijf, zodat hij er privé geen cent armer van is geworden.”De officier is het op dit vlak met de verdediging eens: ,,Er is geen verband tussen de beveiligingsmaatregelen en de beschuldiging.”

En het blijft nog lang onrustig in Castricum. Rijser heeft namens A. aangifte gedaan tegen Huisman van bedreiging en gijzeling. A. is bovendien niet van plan om uit het dorp te verhuizen en fietst regelmatig langs de Huisman-opstallen. Een door Lobke gevraagd straatverbod komt er niet, want de aanklager ziet daar geen enkele reden of noodzaak toe.

De uitspraak is op 11 oktober.