Archief per maand:
Archief per jaar:

Partner Michelle alsnog vervolgd

De partner van de in 2010 overleden Alkmaarse turnster Michelle Mooij wordt alsnog vervolgd. Het extra onderzoek naar het overlijden van Mooij is afgerond, zodat nu een zittingsdatum kan worden gepland.

Het lichaam van de 24-jarige turnster werd in 2010 gevonden in haar woning in Alkmaar. Ze hing met een riem aan een haak in het plafond. Politieonderzoek kon niet ophelderen wat er in de woning was gebeurd. Zo bleef onduidelijk of Mooij door een misdrijf om het leven was gekomen.

De zaak tegen een verdachte, de destijds 27-jarige partner van Mooij, werd hierdoor geseponeerd. Ook voor een aantal mishandelingen en een verkrachting werd hij niet vervolgd. Nabestaanden van het slachtoffer gingen daartegen in beroep. Volgens hen was de politie te snel uitgegaan van zelfmoord en is de rol van de partner niet genoeg onderzocht.

Het gerechtshof gaf hen in maart vorig jaar gelijk en gaf een onderzoeksrechter opdracht een aantal zaken nader te onderzoeken. In juni vorig jaar voerden politie en justitie een reconstructie uit in het huis van Mooij.

De nabestaanden van Mooij zijn over de rechtszaak ingelicht. Wanneer de rechtszaak plaatsvindt is nog niet bekend.