Archief per maand:
Archief per jaar:

Peugeot-dealers Amsterdam failliet

De tien Peugeot-dealers van Pouw in de regio Amsterdam zijn vandaag failliet verklaard. Volgens de curatoren was er geen uitzicht dat de schuldeisers van het bedrijf hun geld op termijn zouden kunnen terugzien.

Het Peugeot-onderdeel van Pouw had dinsdag uitstel van betaling gekregen. Op die dag werden het schadeherstelbedrijf van Pouw en een van bovenliggende holdings, de Pouw Automotive Groep, al failliet verklaard.

Peugeot-dealers Amsterdam pleite.

Peugeot-dealers Amsterdam pleite.

Het moederbedrijf, de Pouw Groep, valt buiten de deze week uitgesproken faillissementen, net als de succesvolle dealers van de merken Audi en Volkswagen en de goedlopende leasetak. ‘Deze onderdelen laten gezonde financiële resultaten zien”, verklaart het management. “Met de steun van de importeur en financiers worden deze activiteiten voortgezet.”

Dat management verklaarde dinsdag ook dat er flink wat overnamekandidaten waren voor de Peugeot-dealers. “Zonder de schuldenlast is een gezonde bedrijfsvoering wel mogelijk.” Familiebedrijf Pouw wilde de afgelopen jaren sterk groeien, vooral via overnames. De tegenvallende autoverkopen van de afgelopen jaren gooiden echter roet in het eten. Het bedrijf kon hierdoor de schulden die waren gemaakt om de overname te doen niet meer betalen, zo schreef Het Financieele Dagblad eerder.

De Peugeot-dealers en de schadebedrijven zijn niet de eerste slachtoffers van de financiële problemen bij het autobedrijf. Eind vorig jaar werden de noordelijke dealerbedrijven van Pouw al failliet verklaard. Die hebben begin dit jaar onder concurrent Stern een herstart gemaakt. Pouw en Stern hebben bovendien eerder al hun Mercedes-activiteiten laten samengaan en spraken in het najaar over een algehele fusie.