Archief per maand:
Archief per jaar:

Pooier (23) vandaag voor rechter

Seks met 15-jarige: cel geëist

door arno ruitenbeek
haarlem Drie mannen die worden verdacht van verkrachtingen van een vijftienjarig meisje, zouden volgens justitie celstraffen tot 2,5 jaar moeten krijgen. De pooier van het slachtoffer, Mazen H. (23) uit Haarlem, staat vandaag voor de Haarlemse rechtbank. Samen met een vierde man aan wie hij het kind ter beschikking stelde.
De nu achttienjarige vrouw uit deze regio (justitie houdt haar woonplaats geheim, AR) had een miserabele jeugd. In 2008, op vijftienjarige leeftijd, liep ze weg naar Amsterdam-Noord. Ze werd verliefd op de vijf jaar oudere Mazen H. Ze had vrij snel gemeenschap met hem.
Drie weken later moest ze van hem ook seks hebben met vrienden en bekenden, soms met meer mannen tegelijk dan wel achter elkaar. Dat gebeurde onder meer in het huis van zijn vader – die vaak naar zijn geboorteland Egypte reisde – en een wooncontainer in Noord. H. zou daarover hebben gezegd: ’Uit liefde voor de buurt, breng ik haar de buurt in’. De officier van justitie noemde dat een loverboy-achtige handelwijze.

Ergst
De ’ergste belevenis’ was volgens het slachtoffer het triootje dat ze had met Mazen en een 30 jaar oudere vriend van Mazens vader. Deze taxichauffeur uit Almere, Khaled Y. (47), bestreed dat er sprake was geweest van dwang. Haar nee was er op zo’n sexy manier uitgekomen. Tranen? Hij had ze niet gezien. Y. had haar ruim over de 20 geschat en was, na de vrijpartij, geschrokken weggelopen toen ze vertelde, lees: loog, dat ze zestien was. De eis tegen hem luidde: twee jaar. Net als z’n medeverdachten zou hij de vrouw 1500 euro schadevergoeding moeten betalen.
De Amsterdamse tweelingbroers Huseyin en Hasan E. (24) uit Amsterdam-Noord gingen nog verder in hun ontkenning van twee respectievelijk drie keer groepsseks. Ze kenden het meisje niet, hadden de vele geruchten over ’die goedkope slet over wie heel Amsterdam-Noord is heen geweest’ zelfs nooit gehoord. Dat haar verklaringen over het duo worden ondersteund door getuigen, al hebben die het van horen zeggen, wimpelden ze weg. De aanklager eiste tegen elk 2,5 jaar cel.
De advocaten van deze drie mannen hamerden op de uitlatingen van het meisje dat ze zich niet verzette en het maar liet gebeuren. Zeker als ze in een roes van, haar opgedrongen, drank en drugs was. Een raadsman zei: ,,Alleen de moeder en de hulpverleners denken dat ze onder invloed van een loverboy was.’’
De uitspraken zijn op 21 maart.