Archief per maand:
Archief per jaar:

PostNL liegt (deel 2)

PostNL heeft maling aan klanten, schreef ik op 9 oktober op deze site. Hoezeer ik destijds (helaas) gelijk had, is nu bevestigd. Dit keer liegt de manke postduif zelfs om vandaag (zaterdag) niet te hoeven bezorgen.

Ik kocht donderdag 2 november online een cadeautje voor mijn echtgenote, voor onze 37e huwelijksdag. Omdat ik vrijdag niet thuis was (en Anette wel), en ik de verrassing niet wilde verpesten, liet ik de webwinkel de bezorging door PostNL op zaterdag zetten. Dan zou ik wel en Anette niet thuis zijn.

Ik wist van een maandje geleden en eerdere ervaringen met PostNL dat dit wel eens een probleem zou kunnen worden. Ze komen meestal niet helemaal naar het buitengebied voor een pakje op zaterdag. In oktober veranderden ze, terwijl wij tevergeefs wachtten, stiekem het bezorgmoment naar maandag (als er niemand thuis is) en zonden ons na de aangegeven bezorgtijd op zaterdag een mailtje waarin ze deze flessentrekkerij aankondigden.

Dit keer maakten ze het nog bonter. Gisteravond om 23.22 uur (wij slapen al) is er een mailtje van Post NL binnengekomen met de tekst:

We bezorgen binnenkort een pakket bij u.
Verwacht bezorgmoment: morgen 04 november 12.30 – 15.00 uur.

Ze krijgen er blijkbaar spijt van – of beseffen zich dat ze kostbare tijd en brandstof verkwisten voor een pakje in Ursem buiten de bebouwde kom. Want 50 minuten later, om 00.12 uur, is er dit mailtje:

Helaas kunnen we uw pakket vandaag niet bezorgen. Voor het bezorgadres geldt vandaag een geslotenverklaring. Hieronder ziet u wanneer we weer bij u langskomen.
Maandag 06 november 12.45- 15.15 uur.

Dus weer als we niet thuis zijn. Wat ze weten. Joh, waarom zou je je iets aantrekken van je klanten? Ergste van alles is dat ze liegen. Voor ons adres geldt helemaal geen geslotenverklaring. Wij rijden hier rond, de boeren met hun trekkers vol kool, de postbode van PostNL. Er staat ook geen verkeersbord (C1 of C2, zie onder), dat alle voertuigen, ruiters, geleiders van rij- of trekdieren en vee verbiedt hier te rijden, lopen of te parkeren. Deze leugen heeft de manke postduif al eerder gedebiteerd.

 

Bord C1 (geslotenverklaring)

Bord C2 (eenrichtingsverkeer)

Beste burgers van Nederland, het voormalige staatsbedrijf neemt u in het ootje. Wie een leuk idee heeft om ze terug te pakken, mailt me maar. Kijken wat we kunnen ondernemen.

Permalink vorige artikel: http://www.nzg-journalisten.nl/post-nl-maling-aan-klanten/