Archief per maand:
Archief per jaar:

Premier Rutte: ‘Beautiful Holland onwijs gaaf’

Boek in tien talen over Nederland nu in boekwinkel

Rutte en Vranken (rechts) genieten van Beautiful Holland.

Rutte en Vranken (rechts) genieten van Beautiful Holland.

 

Mark Rutte ontving vanmiddag (6 juli) het eerste exemplaar van Beautiful Holland, in het Kurhaus in Scheveningen. De premier was lovend over het, in tien talen verschijnende boek: “Een onwijs gaaf boek over een onwijs gaaf land.”

In Beautiful Holland komen geschiedenis, heden en toekomst van Nederland tot leven voor de toerist, congresganger, expat en handelsrelatie. Rembrandt en Van Gogh, maar ook Armin van Buuren, Hardwell en André Rieu, de Waddeneilanden en de Utrechtse Domtoren.

De 288 pagina’s bevatten veel schitterende foto’s en op een deel zijn layars te vinden. Dit zijn filmpjes (zogenoemde augmented realitytechnologie) die met een smartphone zijn af te spelen. Beautiful Holland verschijnt in tien wereldtalen, waaronder Chinees en Japans.

Grieks

“We hadden ook een Griekse versie willen maken, maar hebben daar deze week alsnog van afgezien”, grapte Fritz Huffnagel. De oud-politicus en tv-presentator was betrokken bij de totstandkoming van het boek en leidde maandagmiddag het presentatieprogramma in het Grand Hotel Amrath Kurhaus.

Een van zijn gasten was Jos Vranken. De directeur van het Nederlands bureau voor toerisme en congressen (NBTC) zei: “Dit boek is geheel in de lijn met ons idee om ons kleine land te ‘verkopen’ als een grote stad, Holland City, en die is inderdaad beautiful.”

Hoofdgast was de bedenker van het boek, de Haags-Zoetermeerse uitgever Gerard Lakwijk. Hem lukte het om, met een klein team onder wie Alkmaarder Arno Ruitenbeek als hoofdredacteur, Beautiful Holland binnen anderhalf jaar in de binnen- en buitenlandse boekhandels te krijgen. Een trotse Lakwijk: “Momenteel sluiten we overal in het land contracten af met bedrijven die het boek, met hun eigen voorwoord en katern, als geschenk willen gebruiken.”

Ambassadeur

“Een geschenk, dat is het echt”, aldus minister-president Mark Rutte die het eerste exemplaar van Beautiful Holland van Vranken in ontvangst nam.“Complimenten voor de makers. Want dit onwijs gave boek laat zien wat ik altijd uitdraag tijdens handelsmissies: dat Nederland een onwijs gaaf land is. ” Op zijn beurt gaf Rutte de eerste Chinese Beautiful Holland aan de ambassadeur van China in Nederland, Chen Xu. De laatste: “Dit boek draagt een grote steen bij aan het onderlinge begrip, de kennis en ook de handel tussen onze beide landen.”

Het boek is vanaf nu te koop in een groot aantal boek- en souvenirwinkels in binnen- en buitenland. Zie voor de verkoopadressen de website www.beautifulholland.nl.

 

Inkijkje in Beautiful Holland.

Inkijkje in Beautiful Holland.