Archief per maand:

Prijs voor spannend verhaal

De organisatie van De Gouden Strop, dé prijs voor het beste spannende, Nederlandstalige boek en boekenplatform Hebban.nl introduceren een nieuwe schrijfwedstrijd. Onder de vlag van De Gouden Strop wordt in 2021 voor het eerst De Zilveren Strop uitgereikt voor het beste Nederlandse spannende korte verhaal.  

Stichting Gouden Strop koesterde al lange tijd een wens om ook voor het spannende korte verhaal een eigen prijs in het leven te roepen, naast De Gouden Strop (voor beste thriller) en de Schaduwprijs (voor beste thrillerdebuut). Het korte verhaal is een aparte categorie, het schrijven ervan vereist een andere techniek en een ander talent dan het schrijven van een spannend boek.  

Voorzitter van de Stichting Gouden Strop Charles den Tex: ‘Dit is een belangrijke uitbreiding, met de Zilveren Strop kunnen we de toegankelijkheid en de aantrekkelijkheid van de misdaadliteratuur nog verder vergroten.’ 

Lezersplatform Hebban.nl organiseert regelmatig schrijfwedstrijden voor uiteenlopende genres. Dit jaar werd de organisatie van de Harland Awards, de bekendste schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen, door Hebban overgenomen.  

Hebban-wedstrijdcoördinator Martijn Lindeboom: ‘Er zijn veel schrijfwedstrijden in Nederland, maar er bestond geen grote onafhankelijke schrijfwedstrijd voor spannende verhalen. Dat vonden we te gek voor zo’n groot en belangrijk genre. We zijn er trots op dat we dit nu in nauwe samenwerking met De Gouden Strop op Hebban.nl kunnen gaan organiseren.’  


Schrijfwedstrijd 

De Zilveren Strop Schrijfwedstrijd is open voor ervaren en minder ervaren schrijvers van spannende korte verhalen van maximaal 7.500 woorden. De hoofdprijs bedraagt 500 euro en de vijf beste verhalen worden gebundeld in een e-book, dat op de site van Hebban gedownload kan worden. De eindjury is begin 2021 bekend. De inzendtermijn start op 1 februari. In juni 2021 worden de winnaars van De Gouden Strop, De Zilveren Strop en De Schaduwprijs bekendgemaakt. 

Meer informatie op: www.hebban.nl/zilveren-strop